Legionella: doorspoeladvies

Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is de kans groot dat veel waterleidingen in bijvoorbeeld scholen, zwembaden, kantoren, horeca, zorginstellingen, sportscholen en hotels op dit moment niet gebruikt worden.

Wanneer kraanwater langere tijd stilstaat, is het niet meer vers en kan de waterkwaliteit negatief worden beïnvloed. Zo kan bijvoorbeeld de legionella-bacterie, die de veteranenziekte kan veroorzaken, een probleem gaan vormen als de temperatuur toeneemt.

Drinkwaterbedrijven adviseren daarom als het water langer dan een week niet gebruikt is, de leidingen eerst goed door te spoelen en daarna pas het drinkwater te gebruiken. Bij het beheersen van risico’s rond de legionella-bacterie ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de binneninstallatie. Zie voor de te nemen maatregelen en meer informatie over legionella-preventie de website van ILT.

Aqualab Zuid onder water

Aqualab Zuid boven water

Wat is Aqualab Zuid onder water?

Aqualab Zuid is een transparante organisatie en dat laten we u graag zien.
Hoe kunnen we dat beter doen door u mee te nemen onder water? In dit onderwaterscherm hebt u een kijkje in onze organisatie.

U kunt hier lezen wat er zich afspeelt binnen ons lab. Ook vindt u hier altijd het laatste nieuws. Wilt u meepraten? Stuur ons een Tweet op @Aqualabzuid.

Laad meer nieuws