FAQ

Snel naar

Algemeen

 1. Is Aqualab Zuid een erkend laboratorium?

  Aqualab Zuid is een ministerieel erkend en door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd laboratorium onder registratienummer L387. Hiermee voldoen wij aan de criteria voor testlaboratoria zoals vastgelegd in NEN-EN-ISO/IEC 17025:2005.

 2. Wat zijn de tarieven van Aqualab Zuid?

  Voor tarieven verzoeken wij u contact op nemen met een van onze medewerkers van de afdeling Relatiebeheer & Planning via telefoon (0183) 30 55 45. We bieden u graag een passende offerte aan.

 3. Wat is het werkgebied van Aqualab Zuid?

  Het standaard werkgebied is Zuid-Nederland. Uiteraard zijn wij u in overleg ook buiten dit gebied graag van dienst. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de afdeling Relatiebeheer & Planning via telefoon (0183) 30 55 45.

 4. Is Aqualab Zuid VCA-gecertificeerd?

  Aqualab Zuid heeft als bedrijf geen overkoepelend VCA-certificaat. Wel zijn alle Buitendienstmedewerkers in het bezit van een VCA-certificaat op naam.

 5. Veel bedrijven moeten een calamiteitenplan hebben zodat de dienstverlening gecontinueerd kan worden. Heeft Aqualab Zuid dit ook?

  Aqualab Zuid heeft een calamiteitenplan in ontwikkeling. Dit is een gezamenlijk project met de drinkwaterbedrijven onder de naam “CADRI”. De eerste oefeningen zijn uitgevoerd en het project is in een afrondende fase.

 6. Er is steeds meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat doet Aqualab Zuid op dit gebied?

  We willen voor onze klanten en andere stakeholders dé professionele partner zijn bij het bewaken en verbeteren van de waterkwaliteit. Daarbij streven we een bescheiden en wenselijke winstmarge na. Wij zijn ons bewust van onze rol als dienstverlenende en ondernemende organisatie ter ondersteuning van de maatschappij waarin we handelen. Die maatschappij maakt deel uit van een groter geheel, met een aarde bewoond door wereldburgers. Vanuit dat begrip streven we naar een goede balans tussen People, Planet en Profit.

 7. Werkt Aqualab Zuid ook aan innovaties?

  Ja, Aqualab Zuid participeert in diverse projecten binnen de watersector, bijvoorbeeld projecten georganiseerd binnen het Bedrijfstakonderzoek (BTO) van de drinkwaterbedrijven. Daarnaast werken we op eigen kracht aan technische innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van analyses en laboratoriumlogistiek.

Proces

 1. Verzorgt Aqualab Zuid ook de monsterneming?

  Op verzoek zorgen wij naast het analyseren van de monsters ook voor de monsterneming en het transport. Zowel de monsterneming als het transport zijn RvA geaccrediteerd onder nummer L387 volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025:2005.

 2. Kan ik zelf de watermonsters nemen?

  Dat is mogelijk, maar om te borgen dat ook de monsterneming wordt uitgevoerd volgens de geldende richtlijnen adviseren wij om de monsterneming uit te laten voeren door onze ervaren medewerkers van de afdeling Buitendienst.

 3. Bij het productieproces gebruiken wij water uit een eigen bron. Kan Aqualab Zuid ons van dienst zijn als we een probleem hebben?

  Jazeker, Aqualab Zuid heeft ruime kennis van waterzuivering. Zowel drinkwaterbedrijven als commerciële opdrachtgevers maken hiervan gebruik. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de afdeling Relatiebeheer & Planning via telefoon (0183) 30 55 45.

Monsters

 1. Als ik zelf de monsters neem moet ik die dan ook naar het laboratorium brengen of kan Aqualab Zuid het transport verzorgen?

  U kunt de monsters zelf afleveren bij ons laboratorium of een van de steunpunten in ons werkgebied. U kunt het ook laten ophalen door Aqualab Zuid. In dat geval weet u zich verzekerd van geconditioneerd vervoer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Relatiebeheer & Planning via telefoon (0183) 30 55 45.

Aqualab Zuid onder water

Aqualab Zuid boven water

Wat is Aqualab Zuid onder water?

Aqualab Zuid is een transparante organisatie en dat laten we u graag zien.
Hoe kunnen we dat beter doen door u mee te nemen onder water? In dit onderwaterscherm hebt u een kijkje in onze organisatie.

U kunt hier lezen wat er zich afspeelt binnen ons lab. Ook vindt u hier altijd het laatste nieuws. Wilt u meepraten? Stuur ons een Tweet op @Aqualabzuid.

Laad meer nieuws